Our website uses cookies that do not collect personal data. Find out more.

Accept and Close

My Stock List 0

News & Views

Bella Freud's apartment in The World of Interiors

Bella's home is entirely newly built on a backland plot. 

It is also the fourth collaboration between Retrouvius and Bella Freud, beginning in 2012 with a re-design of her Victorian terraced home, her flagship store on Chiltern Street (2015) and penthouse for Stanhope at the former BBC Television Centre in White City (2018). 

This latest site was a ramshackle back yard, consisting of post war lean-toos with asbestos and corrugated tin roofs - a shantytown which had to be removed to reveal the scale of the landlocked site. 

Metal framed windows salvaged from Battersea Power Station installed around the central living room allow visual connections as well as maximising borrowed light. 

The spaces are all top-lit; initially a concern but in fact this creates an extremely calm environment.

The modernity of the structure is tempered by the sparkle of 1930's wallpaper in the entrance hall, panels of deco mirror in the bathroom, bird's eye maple rescued from an office demolition and Warren Platner lighting sourced by Adam. 

Keen from the outset to avoid the anonymity of a new build, the use of strong colours, patterned reclaimed materials mixed with vintage furniture and Bella's fabulous collection of art helped to quickly create a feeling of home.

Friendship and trust between Bella, Maria and our team nurtured an intuitive decision making process and allowed confident choices in a joyful collaboration..... we can't wait for the next one!!

Also in News

Garden Offices

Often the best view of your home is from the garden... .

Read more

New Lamps from Salvaged Stone

A collaboration with a third generation stone mason to produce a set of lamps — made using a wide variety of stones from decades of off-cut and scrap material.

Read more

Remodelista - Retrouvius - The Low Impact Life

Thank you to Remodelista for including a home our team recently redesigned and refurbished.

Read more

Small finds boxes given new lease of life with LOT collaboration at Collect 2020

The wonderful ladies of LOT collaboration put our bi-folding boxes to use to display their works at Collect 2020 at Somerset House.

Read more